23948sdkhjf

Icabutik nyinviger efter rekordinvestering

Framtidsinvestering i Icabutik som förbereder generationsskifte.

Fredagen den 13 december bjuds det på tårta hos Ica Supermarket Mörön i Skellefteå. Då nyinvigs butiken för att fira den största satsningen på 20 år. Sex miljoner har investerats för att modernisera butiken. Dessutom är ett generationsskifte på gång på ägarsidan, skriver tidningen Norran

Nu finns 19 nya kylar och frysar på plats i butiken. Enbart den delen av investeringen har kostat fem miljoner kronor.

– Detta är en framtidsinvestering. Vi blir den första butiken i Skellefteå som fullt ut följer de nya strängare lagkraven när det gäller användande av köldmedium. Dessutom rymmer många diskar 50 procent mer vilket innebär att vi kan ha ett större sortiment, berättar Tommy Alm.

Tommy Alm tog över Moröhallen för tolv år sedan. Han ska nu arbeta sida vid sida med dottern Viktoria, 24 år, i några år. Därefter är det tänkt att dottern ska ta över butiken.

– Jag arbetar med allt möjligt på alla avdelningar i butiken men någon en del av tiden jobbar jag ihop med pappa för att lära mig hur man driver en butik på ett bra sätt, berättar Viktoria Alm för Norran.

Moröhallen har satsat ytterligare en miljon kronor på nya kassor, LED-belysning samt nya kamera- och mobiltelefonlösningar. Butiken har i dag 30 anställda och omsättningen ligger på cirka 75 miljoner kronor, enligt Tommy Alm.

Butiken kör även ut fruktkorgar och frukostar.

– Vi började med detta för sex år sedan och i dag levererar vi till 140 företag i Skellefteå och Kåge. Det som växer mest är frukostar som i dag står för en tredjedel av den verksamhetens omsättning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094