23948sdkhjf

Handlarna vill ha ordningsvakter – kommunen säger nej

Icahandlare i Kumla i möte med kommunpolitikerna om det upptrappade våldet.

Handlare från Kumlas Ica-butiker har träffat representanter för Kumla kommun för att diskutera de upprepade larmen om stölder och våldsamheter, skriver Nerikes AllehandaVid träffen beskrev Ica-handlarna, Gustav Johansson på Ica Maxi och Ulf Danielsson på Ica Nära, hur vardagen ser ut i deras butiker avseende stölder och våldsamma incidenter.

– Det är en prioriterad fråga. När handlarna är bekymrade så är vi, så klart, också bekymrade. Jag tycker att vi har en bra dialog med handlarna redan, men i sådana här lägen finns det behov av att skapa ett närmare nätverk, säger kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren till lokaltidningen.

Parterna har dock lite olika syn på hur problemen ska hanteras. Från kommunledningens håll är grundinställningen att polisen ska ta hand om det som betraktas som polisiära frågor, men Gustav Johansson på Ica Maxi tycker att den akuta situationen kräver extraordinära åtgärder.

– Långsiktigt är det ingen lösning med ordningsvakter, men just nu, för att få bukt med de problem vi upplever, kanske det tillfälligt vore bra att sätta in ordningsvakter. Det finns inte tid att analysera. Vi vill inte sitta i möten när det redan har hänt, säger Gustav Johansson till Nerikes Allehanda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109