23948sdkhjf

Kock-Mia ska inspirera Coopkunder till minskat matsvinn

Hon är känd som kock-Mia och en av få utbildade ekologiska kockar i Sverige. Nu ska Mia Magnusson bli hela Coop Värmlands hållbarhetsinspiratör med målet att minska matsvinnet.

– Jag älskar mitt arbete och brinner för att inspirera kunder hur man kan vara med att bidra till en grönare och mer ekologisk värld. Detta ska bli jättespännande, säger kock-Mia Magnusson.

Till vardags arbetar hon som butikskock på Stora Coop Palmviken i Arvika där hon redan under flera år gett tips och råd om hur man kan ta hand om mat som närmar sig sitt bäst-före-datum. Nu kommer hon att synas över hela Värmland i egenskap av Coop Värmlands egen hållbarhetsinspiratör.

Kock-Mias hållbara tips kommer att synas på Coop Värmlands hemsida, Facebook, Instagram, Youtube och i Coopbutiker runt om i Värmland.

– Hållbarhet är en viktig och prioriterad fråga för Coop Värmland och ju fler vi är som tänker till kring mat och hållbarhet, desto större skillnad kan vi göra tillsammans. Dessutom är konsumentupplysning ett av kooperationens grundläggande uppdrag, säger Coop Värmlands vd Tomas Sjölander.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109