23948sdkhjf

Ica växlar upp sina blixtsnabba hemleveranser – Ica Pronto till fler butiker

Ny affärsansvarig ska öka antalet butiker och användare.

Tjänster för hemkörning av resturangmat som Über Eats, Foodora och Wolt har vuxit snabbt i landets storstäder.

Läs också: Ica Pronto rullas ut brett – 60 butiker inom kort: ”Stöd i en svår situation”

Under hösten 2018 hoppade även Ica på tåget och via sin innovationshubb IcaX skapade dagligvarujätten sin egen tjänst, Ica Pronto, som Fri Köpenskap tidigare berättat om.

De första butikerna som testade konceptet var:

  • Ica Supermarket Vanadis, Stockholm.
  • Ica Kvantum Värtan, Stockholm.
  • Ica Kvantum Focus, Göteborg.
  • Ica Supermarket Stop, Täby.

Calle Schartau, handlare hos Ica Supermarket Vanadis, är nöjd med appen, som alltså fungerar likt Foodora och Über Eats. Konceptet omfattar utvalda varor, måltidslösningar samt färdiglagad mat och levereras till kunden inom 15-20 minuter.

– Vi har en del ordrar trots att det inte är något som marknadsförts. Det är ju knappast någon kioskvältare rent försäljningsmässigt ännu men kunderna tycker att det är en bra och smidig applikation, säger han till Fri Köpenskap.

Läs också: Test med Ica X för expressleveranser till äldre: ”Hoppas bli rikstäckande”

Och det är inte bara chips och pizza som levereras utan bredden är ganska stor.

– Det är ett bra komplement att ha för snabba leveranser och i framtiden tror jag att det kan bli en väldigt bra tekniklösning att bygga vidare på. Särskilt om man kan koppla ihop det med andra plattformar som exempelvis e-handeln.

Efter ett drygt halvår av aktiva pilottester anser Ica nu att det är läge att växla upp med en målsättning att nästa år utöka både antalet användare och antalet anslutna Ica-handlare.

För att kickstarta satsningen har Ica nu påbörjat rekryteringen av en affärsansvarig för Ica Pronto vars primära arbetsuppgifter blir att ansluta fler Icahandlare, driva försäljning och fortsätta utveckla Ica Pronto som plattform och koncept.

Till sin hjälp kommer den affärsansvariga att arbeta med ett team bestående av försäljnings & driftexpert, produktägare, tech-lead och utvecklare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.09