23948sdkhjf

Coop Värmland flyttar flytten

Huvudkontoret till Zakrisdal: ”Mer kostnadseffektivt”

I slutet av augusti meddelande Coop Värmland att man lämnar det rivningsplanerade huvudkontoret på Tullholmen i Karlstad för att flytta till Stora Coop Bergvik. Nu väljer man i stället att flytta kontoret till Zakrisdalsverkens tidigare huvudkontor.

Läs också: Coop-vd slutar: "Rätt läge att gå skilda vägar"

I samband med förhandlingar med Bergviks fastighetsägare Eurocommercial visade det sig att kostnaderna blev alldeles för höga att ställa om handelsytor till kontorsytor vid Stora Coop Bergvik.

Nu har föreningen tänkt om.

Flytten till Zakrisdal är beräknad till juni nästa år då föreningen tecknat ett fördelaktigt hyresavtal med fastighetsägarna Bröderna Wingefors AB.

– Vi ska prioritera utvecklingen av våra butiker och därför är det inte försvarbart att investera miljontals kronor i en hyrd fastighet för ett huvudkontor, säger Coop Värmlands vd Tomas Sjölander i en kommentar.

Läs också: Klart med Netto i Värmland – fyra butiker ställs om och två läggs ned

– Att flytta kontoret till Zakrisdal är avsevärt mer kostnadseffektivt för föreningen samtidigt som det ligger centralt med närhet till både centrum och till Bergvik.

Den pågående ombyggnaden av försäljnings- och personalutrymmen vid Stora Coop Bergvik fortsätter som planerat, samtidigt som flytten av föreningens produktionsanläggning Nästgårdsköket till Matmejeriet ska vara färdig vid årsskiftet.

– Det känns bra att vi hittat en kostnadseffektiv lösning för placeringen av vårt huvudkontor samtidigt som vi rätat ut frågetecknen för Stora Coop Bergvik och Nästgårdsköket, avslutar Tomas Sjölander.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125