23948sdkhjf

Hajens hjältar hyllades

Släckte stora chipsbranden – polis och räddningstjänst tackade.

Kunden Gerry Andrén lyckades tillsammans med Oscar Lindengren, Filip Andersson och Kristian Persson i personalen släcka den stora branden på Ica Hajen i Varberg den 3 juni.

När räddningstjänsten kom fram var branden redan släckt.

– Hela Ica hade kunnat vara utbränt och flera skadade om inte de hade agerat så snabbt, säger Anders Wiss, lokalpolisområdeschef i Varberg, till Hallands Nyheter.

På måndagen hyllades hjältarna av polis och räddningstjänst som samlades för att visa sin tacksamhet med blommor och presenter.

Det var Gerry Andrén, boende i Varberg och flitig Hajenkund, som passerade chipshyllorna och såg att något inte stod rätt till.

– Det luktade brandrök och sen såg jag hur stora lågor slog upp mot taket. Jag agerade utan att tänka, fick tag på en brandsläckare och tömde den, sen tömde jag en till och så kom de andra, säger han till tidningen.

I kontoret på våning två såg och hörde kollegorna Kristian Persson, Filip Andersson och Oscar Lindengren hur varningssystemet gick på högvarv. Larmsignaler om brand kom från alla håll.

Lågorna slickade taket vid chipshyllorna men eftersom taket höjs just vid den avdelningen sögs det mesta av röken uppåt och ut i lokalen.

Samtidigt som någon sprutade vatten med blomsterslangen och en annan pulver med brandsläckare instruerade han sina kollegor att göra brandgator i hyllan.

– Vi slet ut chipspåsar från hyllan för att branden inte skulle sprida sig, säger han och berättar att det är något han fått lära sig på de kurser om brandsäkerhet som personalen haft med räddningstjänsten tidigare, säger Kristian Persson till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078