23948sdkhjf

Bekräftat: 13 sägs upp när Ica stänger på Sveavägen

Butiken stänger den 20 december.

Enligt källor till Fri Köpenskap under onsdagsförmiddagen har Ica beslutat att stänga sin butik på Sveavägen i centrala Stockholm.

Ica Sverige bekräftar nu nedläggningen.

– Butiken har under lång tid dragits med negativa resultat och inte haft så hög försäljning som önskat. Ica har försökt att vända trenden under lång tid men inte lyckats och då ser vi tyvärr ingen annan lösning än att stänga butiken, säger Mats Mehlberg, pressansvarig hos Ica Sverige, till Fri Köpenskap.

Butiken ligger på Sveavägen 118 vid korsningen Sveavägen-Surbrunnsgatan och tillhör Nära-profilen. Totalt 13 anställda omfattas av nedläggningen.

– Vi har informerat övriga Ica-handlare i området att butiken läggs ner. I slutändan är det dock alltid den enskilde handlaren på respektive butik som sköter rekryteringen till sin butik, konstaterar Mats Mehlberg.

Butiken har funnits på platsen sedan 2007. 2016 minskade ytorna till nuvarande butiks storlek och i dagsläget drivs butiken som ett dotterbolag till Ica Sverige. I samband med ombyggnaden snidade butiken också om till en pilotbutik för ett uppmärksammat färdigmatskoncept där kundvarvet kretsat kring en stor matlagningsstation mitt i butiken.

Rent ekonomiskt har detta dock inte burit sig. Sedan omställningen har Ebit-förlusterna fördubblats och de senaste tre åren landat på omkring 5 miljoner kronor minus per år. Enligt Ica Sverige finns inga beslut om att ersätta butiken.

– Det finns inget beslut i dagsläget att öppna någon ny Icabutik i området, säger Mats Mehlberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094