23948sdkhjf

Ica-butik i konkurs – kylbytet blev för mycket

Ica Nära Södra Möckleby har ansökt om konkurs.

I dag, onsdag, inkom en konkursansökan till Kalmar Tingsrätt gällande Ica Nära Södra Möckleby på Öland.

Läs också: Ica och Rise i nytt samarbete

I konkursansökan som Fri Köpenskap tagit del av står det klart att bolaget inte kommer att kunna betala sina skulder i den takt de förfaller och därmed ansöker handlaren Torbjörn Arvidsson om att försätta bolaget i konkurs. Fem anställda berörs av beslutet.

Cementas neddragning, en minskad försäljning samt den egna hälsan ligger till grund för beslutet.

Jag kan se på siffrorna att vi har ett försäljningstapp. När kommunen lade ner Alungården var det likadant, det är samma mönster som jag har sett i år efter Cementas neddragning, säger Torbjörn Arvidsson till Ölandsbladet.

Med det stundade kyl- och frysbyte som krävs i samband med att EU:s F-gasförordning som bekant träder i kraft den 1 januari 2020, blev det hela för mycket för butiken.

Jag har försökt och gjort vad jag har kunnat för att försöka driva butiken. Men kan man inte lägga undan pengar för investeringar kommer man till vägs ände där man får bestämma sig. Antingen hänga kvar med risk att man får slita ännu hårdare, med mindre personal eller att lägga ner, säger Torbjörn Arvidsson till tidningen.

Butiken nettoomsatte 12 miljoner kronor enligt den senast tillgängliga årsredovisningen 2018. Ebit-resultatet uppgick till 187 000 kronor. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109