23948sdkhjf

Handlare ger kraftig rabatt till ortsbor: ”Viktigt med inflyttning”

Det ska löna sig att bo i inlandet. Det anser Ica-handlaren Nils Wikberg som ger fem procents rabatt till ortsborna.

Ica Nära Fjällboden i Hemavan är en av landets ekonomiskt starkaste Nära-butiker med en nettoomsättning på häpnadsväckande 162 miljoner kronor och ett Ebit-resultat på 12,3 miljoner enligt senast tillgängliga årsredovisning.

Den största delen av intäkterna kommer från den norska gränshandeln med E12:an mot Mo i Rana precis intill butiken och under vintern lever området upp extra då en av Norrlands största skidanläggningar med 10 liftar och 29 nedfarter finns i området.

Men även om Hemavan är litet finns en hel del bofasta i området och dem vill Nils Wikberg premiera i form av en särskild rabatt på fem procent.

– Vi tog fram de första Ortsbokorten 2017 och är precis på väg att förstärka dem ytterligare. Jag sitter och tittar lite på vad vi kan göra för något, kanske i form av något event, säger Nils Wikberg till Fri Köpenskap.

Att leva på landsbygden kan i många avseenden vara utmanande och därför väljer många att flytta till städerna. Nils Wikberg vill göra sitt för att främja möjligheterna att leva i Västerbottens inland.

– Det är väldigt viktigt både för oss och kommunen med inflyttning och om vi på något sätt kan hjälpa till att underlätta så vill vi förstås göra det.

För att tilldelas Ortsbokortet krävs att kunden är folkbokförd i Hemavan eller Tärnaby och i dagsläget finns omkring 1 000 personer som nyttjar rabatten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063