23948sdkhjf

Första Hemköpshandlaren igång med e-handel

I morgon är det premiär för Hemköp Munkedals e-handel.

Fri Köpenskap kunde nyligen berätta att startskottet var nära för Hemköps handlardrivna e-handel. Ett 30-tal butiker är på gång med e-handeln och nu står det klart att den första blir Hemköp Munkedal. 

Detta är piloten. Jag kan tänka mig att de övriga kommer igång under första halvåret nästa år, säger Hemköpshandlarnas ordförande Samir Cherif till Fri Köpenskap.

Hemköp Munkedal norr om Uddevalla börjar med sin e-handel redan i morgon.

– Det känns skitkul att Axfood är villiga att testa i lilla Munkedal, säger handlaren Fredrik Lutmers till Bohuslänningen.

Två alternativ kommer att erbjudas. Om kunden betalar tio kronor plockas matvarorna ihop till en slottid, exempelvis mellan 14 och 16. När kunden kommer till butiken klickar de på en länk som de fått i SMS så kommer personalen ut och lämnar matkassarna.

Den som väljer att betala 30 kronor kan istället hämta ut sina matkassar inom en timme.

– Förhoppningen är att få nya kunder. I min butik kommer de som storhandlar på nätet ha ett större snittpris än de som handlar i butik, säger Fredrik Lutmers till tidningen.

Kunderna har kunnat lägga beställningar sedan i fredags men de första kassarna kommer att lämnas ut i morgon, tisdag. Det berättar butikspersonalen för Fri Köpenskap.

Den e-handelsmodell som Hemköpshandlarna använder påminner om Icas modell men priserna mot kund blir samma oavsett butik, vilket Hemköps vd Thomas Gäreskog, tidigare berättat för Fri Köpenskap.

Inledningsvis rör det sig om click & collect i liten skala och det kommer att finnas möjligheter för handlarna att koppla på lösningar som exempelvis hämtskåp och drive through. Det är däremot inte aktuellt med hemleveranser ännu.

– Jag tror det behövs en tillnyktring av marknaden innan vi kommer att erbjuda hemleveranser. Det är bara att titta på de stora jättarnas resultaträkning för att förstå att en lokal handlare har svårt att konkurrera där, säger Samir Cherif.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094