23948sdkhjf

Coop förlänger med Samhall

Samhall fortsätter städa Coops butiker i hela landet fram till 2025.

Läs också: Tidaholmsbutik byter tak

Kedjans ramavtal om städning med Samhall utökades kraftigt 2017. Nu förlängs det till 2025.

Omkring 1 000 medarbetare från Samhall arbetar i dag hos Coop. Ett par avgörande faktorer för att uppdraget har vuxit är att Samhall och Coop har matchande värderingar och att de utvecklar tjänsterna tillsammans.

– Samhall är ett bra företag att ha att göra med. Vi har haft en del utmaningar men är på väg åt rätt håll, säger Anders Emanuelsson som är facility managementchef på CBS, Coop Butiker & Stormarknader.

Inför den nya avtalsperioden ska ett elektroniskt system för kvalitetsredovisning införas och den lokala arbetsledarens roll ska stärkas. Coop väljer att arbeta med Samhall efter en samlad bedömning av pris och kvalitet.

– Kraven på städningen i våra utrymmen är höga och myndighetskontroller utförs eftersom vi hanterar färskvaror, säger Anders Emanuelsson. Vi är även stolta av att bidra till ett företag som gör en samhällstjänst och det tar vi också med i vår bedömning.

Under åren har Samhalls medarbetare fått ett utökat förtroende och arbetar nu även med yttre skötsel, och matkasseplockning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063