23948sdkhjf

Willys börjar med mobil e-handel vid bensinmackar

Axfood har tecknat ett nytt samarbetsavtal med Circle K och Strongpoint.

Tillsammans med Circle K och Strongpoint drar Axfood under våren 2020 igång ett pilotprojekt med mobila e-handelsskåp placerade på fyra Circle K-stationer i Stockholmsområdet. Under piloten handlar det om Willys kunder.

– Vi vill med mobila skåp underlätta för våra kunder att e-handla genom att erbjuda ett nytt sätt att hämta ut sina varor även på platser där vi i dag inte har några butiker säger Patrick Grabenbauer, marknadschef på Willys i en kommentar.

Om pilotprojektet slår väl ut väntar en utvidgning.

– Ambitionen är att införa mobila hämtstationer för såväl Willys, Hemköp och Mat.se. i framtiden. Med Axfoods starka varumärken, Circle K:s nätverk och Strongpoints skåplösningar kan vi tillsammans etablera en bred infrastruktur för utlämning av onlineköp även för alla de som har långt till en matbutik eller vill spara tid, säger Frida Ridderstolpe, e-handelschef på Axfood.

Att placera e-handelsskåp vid strategiska knutpunkter där kunderna rör sig i sin vardag kan både skapa kundnytta och fungera som alternativ till kostsamma hemleveranser. Dessutom kan det innebära ytterligare försäljning om skåpen placeras på platser där kedjan saknar fysiska butiker, något som Coop i somras visade på Sandhamn i Stockholms skärgård.

Nu har konceptet alltså tagits steget längre med mobila e-handelsskåp.

Det här är ett helt nytt pilottest även för oss och den stora skillnaden jämfört med tidigare är att man faktiskt kan flytta skåpen och därmed slipper ansöka om bygglov, vilket är en jättefördel. Dessutom kan man testa sig fram vart skåpen fungerar bäst, säger Amanda Cremon, marknadsdirektör på Strongpoint till Fri Köpenskap.

Teknikföretaget har totalt levererat cirka 80 e-handelsskåp till Willys, som är överlägset störst i dagligvaruhandeln när det gäller e-handelsskåp.

Det första skåpet, som vi haft i drift sedan 2016 håller otroligt bra än i dag, så vi är väldigt nöjda med kvalitén. Det är en stor efterfrågan i hela branschen, berättar Amanda Cremon.

City Gross beslutade nyligen att fimpa centralplock och helt gå över till butiksplock. Hur ser intresset ut för skåpen där?

De har helt gått över till vår Pick & Collect-lösning med plock i butik, men huruvida vi diskuterar olika typer av hämt-lösningar med Bergendahls vill jag inte kommentera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094