23948sdkhjf

Maxibutik i samarbete med Kvinnofridslinjen

Ica Maxi Barkarby uppmärksammar våld i nära relationer, och har satt upp digitala informationstavlor på butikens kundtoalet.

Det är ett sätt att uppmärksamma det stöd Kvinnofridslinjen erbjuder utsatta kvinnor. På en avskild plats kan personer som lever med hot och våld i en nära relation, eller känner någon som gör det, få information från Kvinnofridslinjen.

– Vi vet att julen är en särskilt utsatt tid för många kvinnor som lever med hot och våld i en nära relation. Inför jul känns det viktigt att i min butik sprida information om Kvinnofridslinjens arbete på ett enkelt sätt på en avskild plats genom den här digitala lösningen, Bernt Welander, handlare på Ica Maxi Barkarby, i en kommentar.

För personer som lever med hot och våld i nära relation kan det vara svårt att kontakta eller få information från hjälporganisationer hemifrån via sin telefon eller dator, utan risk för att någon närstående får vetskap om det. Genom att uppmärksamma information om Kvinnofridslinjen ökar möjligheten att fler kan få hjälp och stöd.

–Kvinnofridslinjen besvarar mer än 100 samtal varje dag och många ringer under och efter jul. Om jag som Icahandlare kan hjälpa kvinnor som lever med hot och våld i en nära relation genom att sprida information om Kvinnofridslinjen via min butik så vill jag självklart göra det, säger, Bernt Welander.

Ica Fastigheter har projektlett arbetet med att få på plats den digitala lösningen.

– Våra lokaler kan vara så mycket mer än bara en plats där man handlar mat. För många är våra butiksytor en viktig mötesplats för alla delar av samhället, där man handlar mat och uträttar ärenden oavsett vem man är. Vi vill att våra handelsplatser ska vara mer än bara en plats där människor handlar sina varor, att finnas där för lokalsamhället är något som skapar mervärde för våra besökare och medarbetare, säger Lena Boberg, vd på Ica Fastigheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093