23948sdkhjf

Ny Ica i flervåningshus – öppnar 2021

Butiken blir 850 kvadratmeter och öppnar i nytt kvarter.

Med centrum inom cykelavstånd utvecklar Stena Fastigheter bostadsområdet Ekebäckshöjd i stadsdelen Högsbo i Göteborg.

Läs också: Ica och Rise i nytt samarbete

Det nya kvarteret byggs i anslutning till Pennygången och får 600 hyresrätter och bostadsrätter samt förskola och co-living. Dessutom byggs just nu ett flervåningshus med Ica-butik, gym, samt ett äldreboende med plats för 90-talet boende.

Ica-butiken och gymmet, Puls & Träning, kommer att ligga i bottenplan. Butiken får 850 kvadratmeter säljyta och hamnar nära leden och kollektivtrafiken.

– Vi är väldigt glada över den kommande öppningen av Ica Nära i Ekebäckshöjd och ser fram emot att erbjuda alla kunder möjligheten att handla i våra helt nya lokaler, kommenterar Sören Ekman, etableringsansvarig på Ica Sverige.

Förutom ett brett sortiment kommer mycket fokus att läggas på ett varierat utbud av färdiglagade maträtter.

Läs också: Många Ica-handlare går starkt i coronakrisen

– Den utveckling som nu genomförs på Ekebäckshöjd är väldigt positiv och vi på Ica är glada över att vara en del av detta, konstaterar Sören Ekman.

Äldreboendet, Villa Höjden, öppnar under 2020 och för butiken liksom gymmet är planen att slå upp portarna under 2021. Sammanlagt skapas ett 100-tal nya arbetsplatser.

– Vi är mycket glada över att kunna addera äldreboende, Ica-butik och gym till Ekebäckshöjd. I vår stadsutveckling vill vi möta de behov som finns och skapa en bra helhet. Blandningen av bostäder, verksamheter och lokaler skapar både trygghet och trivsel, säger Agneta Kores, vd för Stena Fastigheter Göteborg.

Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141