23948sdkhjf

Här satsar lanthandeln på dygnet runt-öppet

Storsjöbygdens lanthandel, Handlar'n i Långviksmon utanför Örnsköldsik satsar på teknik för att ha öppet under dygnets alla timmar.

– Det här är en rejäl serviceförbättring som betyder enormt mycket, säger Dan Nordin, ordförande i Långviksmons idrotts- och intresseförening och engagerad inom Företagsutveckling i Långviksmon AB, Fuab, som driver och förvaltar Jollen, där lanthandeln och den sammankopplade restaurangen finns, till Allehanda.se

Fuab har under en längre tid letat efter en möjlighet att utöka servicen i området.

Nu har de hittat ett system för obemannat öppethållande som går att koppla till Handlarn's nuvarande affärssystem.

– Det vi saknar nu är att tekniken inte riktigt är lanserad för det system som passar bäst för vår butik. Men vi har en leverantör som tagit fram en modell med affärssystem och kassasystem som fungerar för oss. Vi räknar med att kunna öppna upp för detta under andra kvartalet 2020.

Satsningen på Handlar'n i Långviksmon är möjlig tack vare ett beviljat investeringsbidrag. Kostnaden för att införa systemet är på 300 000 kronor, och regionen står för 90 procent av kostnaden.

Att ha en obemannad affär är en nödvändighet för att göra en satsning med utökade öppettider på en lanthandel i Långviksmon. Butiken har i dag öppet sex dagar i veckan, 10-18 på vardagar och 10-13 på lördagar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094