23948sdkhjf

Här vill Coop göra comeback

Kan komma att återvända till handelsområdet.

Förra året lade Coop Forum i Ingelsta handelsområde i Norrköping ner verksamheten på grund av för stora lokaler som inte gynnade lönsamheten. Redan då flaggade Coop för att de var fortsatt intresserade av Ingelsta för att på sikt kunna återvända.

Nu har det första tecknet på att det kan bli verklighet synts. I en ny detaljplan för området är Coop inritade i en ny planerad affärslokal, skriver Norrköpings Tidningar.

– Vem som ska vara hyresgäst regleras inte i detaljplanen, men enligt de uppgifter vi har fått är det Coop som ska flytta in. Det är dem som är inritade i illustrationsskisserna som vi fått från Amphi Projekt AB, säger Julia Stenström Karlsson, som är tillförordnad enhetschef inom detaljplanering på samhällsbyggnadskontoret, till tidningen.

Att Coop är intresserat av läget bekräftas av Coops presschef Tobias Rydergren:

– Det stämmer att vi har planer på att etablera en ny butik i Norrköping. Vi ser att det finns en lucka efter den Coop Forum-butik som avvecklades under 2018. Men det finns i dagsläget ingen detaljplan eller bygglov, så när en etablering kan bli aktuell kan vi tyvärr inte svara på, säger han till NT.

Den nya butiken skulle, om den blir av, vara mindre än tidigare och ligga ett par hundra meter bort från där den förra butiken låg.

Innan detaljplanen blir verklighet har allmänheten möjlighet att lämna in synpunkter fram till den 11 februari varpå synpunkterna ska granskas, planen antas och så småningom röstas igenom. Tidigast under hösten 2020 kan det bli tal om att ta det första spadtaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14