23948sdkhjf

Ica köper e-handelslager – betalar 290 miljoner

NCC säljer logistikprojektet Stora Bergstomten i Arendal, Göteborg, för ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 290 miljoner kronor. Fastigheten ska användas som ett e-handelslager för Ica Sverige och köpare är Ica Fastigheter, enligt ett pressmeddelande.

Stora Bergstomten är den fjärde etappen i Arendal Green Park i Göteborgs hamn och här utvecklar NCC och Ica tillsammans ett nytt e-handelslager. Ica Sverige tecknade ett hyresavtal för hela den uthyrningsbara ytan om cirka 17 200 kvadratmeter i april i år och tog första spadtaget i september.

"Vi ser att intresset för logistikfastigheter ökar i takt med en växande e-handel och Arendal har ett av Sveriges bästa logistiklägen. Vår ambition är att utveckla attraktiva och hållbara fastigheter genom bland annat BREEAM-certifiering i nära samverkan med våra kunder för att kunna möta deras behov. Att Ica nu blir både hyresgäst och ägare är ett bra exempel på det", säger Johanna Hult-Rentsch, regionchef Väst, NCC Property Development.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 290 miljoner kronor. Inga hyresgarantier lämnas vid försäljningen. Fastigheten beräknas vara färdigställd i fjärde kvartalet 2020 och ger då en positiv resultatpåverkan i NCC Property Development.

"Förvärvet är i linje med vår strategi att skapa en infrastruktur för Ica:s logistik och e-handel. Arendal är ett strategiskt viktigt läge och kommer göra det enklare och mer effektivt för Ica-butikerna att samordna plock och leverans i ett gemensamt e-handelslager", säger Lena Boberg, vd Ica Fastigheter.

Arendal har en placering i direkt anslutning till Göteborgs hamn och invid riksväg 155, med utmärkt skyltläge. NCC har utvecklat flera logistikprojekt i Arendal och påbörjar nu planeringen för nästa etapp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078