23948sdkhjf

Planer på ny Stora Coop överklagas

Coop Kristianstad Blekinge har planer på att bygga en ny butik i Ronneby och i oktober presenterades en detaljplan för området Karossen. I planerna ingår att ett helt nytt varuhus ska byggas upp på den tomt där det förut låg en Järnia-butik.

Nu har planerna överklagats av en intilliggande näringsidkare som menar att det planerade byggandet skulle medföra en trafiklösning som skulle innebära stora problem för dennes verksamhet när det gäller logistik och lastning.

– Det ska byggas en ny infart men exakt vad problemet är och vad som kan behövas ändras kan jag inte säga ännu då vi fick reda på överklagan först igår. Nu får kommunen göra en bedömning och så får vi se hur det påverkar planerna framöver, säger Petter Mattisson, fastighet- och etableringschef på Coop Kristianstad Blekinge till Fri Köpenskap.

Den nya butiken är en Stora Coop med en beräknad bruttoarea på 3 500 kvadratmeter och beräknas stå klart någon gång till sommaren 2021, om allt går enligt planerna. Butiken blir då den andra Coop-butiken i Ronneby sedan konsumbutiken på Kungsgatan lades ner 2006.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.189