23948sdkhjf

Här är Fri Köpenskaps tio mest lästa artiklar 2019

Det har varit ett händelserikt år inom dagligvarubranschen. Några nyheter stack ut extra mycket, inte minst har Coop-Netto-affären under året rönt väldigt stort intresse bland Fri Köpenskaps växande antal nätläsare.

Två prisjämförelser toppar listan över Fri Köpenskaps tio mest lästa artiklar online 2019:

  1. I början av november kunder Fri Köpenskap med hjälp av statistik från Matpriskollen visa hur mycket Coop hade höjt priserna på Nettos sortiment inför omställningen.
    Avslöjar: Coop chockhöjer Nettoprisernna innan omställning

  2. En annan prisjämförelse i samarbete med Matpriskollen visade i april att en småbarnsfamilj kan spara upp till 15 000 kronor per år beroende på val av butik.
    Unik undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast.

  3. En tydlig trend under året har varit de olika typer av obemannade butiker som växt fram. Ica introducerade sin första Nära-variant i början av december.
    Nu börjar Ica med ombemannad butik: ”Proppen ur”

  4. I slutet av oktober listade vi vilka Netto-butiker som blev först i raden att ställas om av nya ägaren Coop. Den 1 november byttes skyltarna ut.
    Listan: Här blir Netto-butiker Coop

  5. Ytterligare en prisjämförelse genomfördes i september som visades priserna för 100 produkter före och efter Coops pilottest i Falkenberg.
    Netto-pilot under luppen: Här är priserna före och efter Coop
     
  6. I september gjorde Matpriskollen även en jämförelse av priserna i den omställda Nettobutiken i Falkenberg och en rad andra Coop-butiker.
    Coop ”Netto” mycket billigare än Stora Coop.

  7. Varje år utses Årets matbluff av organisationen Äkta vara. Minns ni vilka fem varor som i början av året nominerades till årets mest vilseledande livsmedelsprodukt?
    Årets matbluff – alla finalisterna

  8. I augusti kunde Fri Köpenskap berätta att det blir en Ica Maxi som tar över Coop Forums tidigare lokaler i Burlöv Center norr om Malmö.
    Då öppnar nya Ica Maxi

  9. Matvärlden gick från två till tre butiker vid förvärvet av City Gross-butiken i Vällingby från Bergendahls Food. Det ville väldigt många läsa om i maj.
    Matvärlden köper City Gross-butik

  10. I november införde 41 Stora Coop-butiker en prisgaranti, som ger dubbla pengarma tillbaka om varan är billigare hos en konkurrent.
    Avslöjar: Coop inför prisgaranti

Fri Köpenskaps årliga prisgala Dagligvarugalan är viktig för att höja statusen för branschen. Även om artikeln om vinnarna denna gång inte lyckades ta sig in på tio-i-topplistan så var det många som klickade på artikeln även i år. Känns också lämpligt att summera året med att länka till årets största branschfest:
Här är alla vinnarna på Dagligvarugalan 2019

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083