23948sdkhjf

Framgångsrikt hylltest i Maxibutik

Ica Maxi Barkarby har testat Easyfills Turnloadersystem.

Easyfill har tillsammans med Ica Maxi Barkabystaden testat sitt hyllsystem Turnloader för mejeriprodukter. Efter att testen var slutförda har Easyfill erhållit en testrapport som visar att de siffror bolaget tidigare presenterat stämmer till fullo, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Testet har pågått under tre månader. Sex sektioner testades, totalt 7,5 m kyldisk. Innan installation av hyllsystemet mättes hur mycket tid personalen använder vid varje påfyllningstillfälle, mängden svinn på varorna samt försäljning. Detta för att kunna avgöra om systemet gav tidsbesparing, minskning av svinnet samt om försäljningen påverkades. Under testet ökade försäljningen med 15-16 procent på de produkter som ingick, mejeriprodukter som yoghurt och drickyoghurt, samtidigt som butiken totalt ökade med 10 procent.

– Vi drar slutsatsen att detta beror på att varorna alltid är frontade och således ger det kunden ett väldigt bra intryck av avdelningen, skriver Icabutiken i sin rapport.

Påfyllning och frontningstid minskade med mer än 50 procent. Detta medför att personalens tid kan omfördelas och mer fokus kan ges kunderna.

Svinnet minskade inte, men låg redan tidigare på låga nivåer i avdelningen.

– Tack vare den stora tidsvinsten och den försäljningsökning vi fått kan vi konstatera att investeringens återbetalningstid är endast 5-6 månader, skriver Icabutiken i rapporten.

”Det är uppfriskande när det dyker upp nya innovationer som förnyar och förenklar vårt dagliga arbete som i många fall kan uppfattas som enahanda och fysiskt krävande. Jag och personalen är synnerligen nöjda med de resultat som vi har fått efter installation av detta hyllsystem och jag kan utan tvekan rekommendera mina branschkollegor att titta närmare på de lösningar som EasyFill erbjuder”, skriver handlaren Bernt Welander.

– Vi som varje dag lever med Easyfill och våra kunder är medvetna om att våra produkter har extremt bra egenskaper som minskar påfyllningstiden, ökar försäljningen och minskar matsvinnet. För oss är denna rapport ingen aha-upplevelse men att vi nu har en rapport från en erkänt duktig Icahandlare som verifierar allt vi dagligen säger känns väldigt bra, kommenterrar Easyfills marknadschef Jens Lidén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156