23948sdkhjf

Ica-handlare vill riva: ”Jag tänker inte kylkonvertera”

Hoppas samtidigt att någon annan vill driva ny butik.

Ica Nära Skillingen i Linköping har tillsammans med Astate Fastighetsutveckling ansökt om en ny detaljplan. Tanken är att riva butiksbyggnaden från 1968 och istället bygga två hus på 4-7 våningar med sammanlagt 34-56 bostäder och en butik i bottenplan. Det skriver Östgöta Correspondenten som var först med nyheten.

Handlaren Morgan Eriksson ser gärna att en ny butik byggs med postavdelning om förslaget går igenom, men själv vill han göra exit.

– Om det blir något av förslaget så kommer nog inget att hända på fem års tid, men om det blir något så kommer inte jag att driva den nya butiken. Jag har gått back i flera år och har hunnit bli 55 år nu. Tanken är att avveckla och gå i pension när jag börjar närma mig 60, säger han till Fri Köpenskap.

Någon kylkonvertering är han inte intresserad av. Efter att EU:s nya F-gasförordning som bekant trätt i kraft den 1 januari är det förbjudet att fylla på köldmedium överstigande ett GWP-värde om 2 500 ikraft, exempelvis butikernas vanliga köldmedium R404-A.

– Jag tänker inte ta något grönt lån och byta till koldioxid eftersom jag inte planerar att vara här i 25 år till. Däremot kan jag hanka mig fram på kylämnen med lägre GWP fram till 2023.

Förhoppningen är att planändringen ska beviljas av Linköpings kommun och att Morgan Eriksson kan sälja.

– Då kanske vi kan göra en affär om budet är tillräckligt högt. Blir det en ny detaljplan släpper jag gärna ifrån mig butiken.

Butiken har tuff konkurrens från större butiker och har haft tre mycket tuffa år med negativt EBIT-resultat mellan 2015 och 2017. Vid senast tillgängliga årsredovisning ökade däremot nettoomsättningen en aning till 15,3 miljoner kronor och bolaget gjorde ett positivt EBIT-resultat på 168 000 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078