23948sdkhjf

Butiken sålde kaffe för 125 000 på en dag

Förbeställningar på Facebook säkrade rekord.

Under måndagen sålde Ica Supermarket Alen i Söderhamn hela 400 plattor kaffe till ett värde om 125 000.

– Det är häpnadsväckande vad mycket kaffe vi lyckades säljas på bara en dag. Vi visste att det skulle gå bra men inte att det skulle gå så här bra, säger handlaren Anders Waller till Fri Köpenskap.

Anledningen till rekordförsäljningen var att butiken, på grund av väntade prishöjningar, gick ut på Facebook med ett erbjudande till kunderna om att förbeställa en platta kaffe till det förmånliga priset 299 kronor.

– Det gick väldigt bra utan att det blev allt för kaosartat. Vi har en del kunder här vanligtvis men det blev kanske en 250-300 fler kunder än en vanlig måndag, säger Anders Waller.

Ica Supermarket Alen har gjort liknande Facebook-kampanjer med förbeställningar, tidigare och konceptet har visat sig vara vinnande.

– Det är ett roligt sätt att sälja varor på och det gör det lättare att sälja stora mängder till ett bra pris. Det fungerar särskilt bra för mindre butiker där folk känner varandra och det går att ha överblick, säger Anders Waller.

– Särskilt bra fungerar det med färskvaror som kött och liknande då vi kan göra en mer exakt beställning där vi vet att det kommer att sälja. En lokal bonde i området var till exempel väldigt nöjd med det då vi visst på förväg att det skulle gå åt två djur redan innan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078