23948sdkhjf

City Gross satsar på hälsa

City Gross satsar på hälsa i samarbete med kostrådcentret Livsviktigt.

I höstas påbörjades en intern utbildning för alla medarbetare kedjan med kostrådgivare från Livsviktigt. I butikerna har City Gross infört vägledningen ”Ett enkelt val” där skyltar lyfter fram varor som innehåller mindre socker och/eller fett samt produkter med mer fibrer än motsvarande varor.

På citygross.se är det nu också möjligt att chatta med kostrådgivare från Livsviktigt.

– Hälsa blir allt viktigare för våra kunder och medarbetare, samtidigt kan det vara svårt att göra medvetna val i matbutiken. Vi vill förenkla vardagen men också väcka tankeställningar utan att ge några direkta pekpinnar, säger Carola Grahn, projektansvarig för hälsosatsningen.

– Det handlar om grundläggande näringslära, tips och trix och vad man ska tänka på när man läser innehållsförteckningar och näringstabeller. Utbildningarna har varit väldigt inspirerande och har tagits emot väldigt positivt, fortsätter hon.

Sortimentet, som vägleds under frasen ”Ett enkelt val”, omfattar vardagsprodukter många äter ofta och där det kan vara svårt att göra ett medvetet val. Som exempel kan nämnas müsli och flingor, mejeriprodukter, pasta, ris och bröd.

City Gross har tagit sin hälsosatsning ett steg längre och erbjuder även en kostnadsfri chattfunktion. På citygross.se kan kunderna enkelt komma i kontakt med kostrådgivare från Livsviktigt, för att få tips och råd kring hälsosam mat. Chatten är öppen söndag-torsdag 15-20.

– Vi har inte kommunicerat chatt-tjänsten så starkt förrän nu, men sedan i går har det varit full fart med konsumentfrågor, berättar Carola Grahn.

– Vi har redan många idéer om hur konceptet kan utvecklas i framtiden. Först ska vi följa upp vad som händer i chatten. Vilka frågor konsumenterna ställer, säger Carola Grahn.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.157