23948sdkhjf

Kyrkor startar egen matbutik

Konceptet sociala matbutiker sprider sig.

Matmissionen i Stockholm, Maträtt i Göteborg och Dela i Jönköping. Det är bara några exempel på hur sociala matbutiker spridit sig i landet.

Nu kommer konceptet även till Borås där Frälsningsarmén står som huvudman. Även Svenska kyrkan och andra kyrkor i staden är med på tåget. Butiken får det passande namnet Kyrkornas matbutik.

Vi riktar oss främst till dem som har svårt att få sin ekonomi att gå runt. Handlar man regelbundet hos oss räcker pengarna längre. Men vem som helst får handla, att göra det kan vara ett sätt att stötta vår butik, kommenterar Marie Blomberg, verksamhetsansvarig på Frälsningsarmén Borås.

Butiken kommer att sälja svinnvaror från Willys liksom andra butiker och leverantörer till rabatterat pris för socialt utsatta. Tanken är att minska svinn, hjälpa socialt utsatta och integrera människor i utanförskap.

Matbutiken är en utveckling på Frälsningsarméns arbete med matutdelning och är inte bara en butik utan också en social verksamhet. Det finns möjlighet att hjälpa till. Vi behöver volontärer som vill göra en meningsfull syssla, säger Marie Blomberg.

Pilotbutiken öppnar den 5 februari i Frälsningsarméns lokaler på Torggatan 15 i Borås. Till en början kommer butiken att hålla öppet två timmar i veckan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094