23948sdkhjf

Butiken svarade på rån – med "rånarpriser"

Coop Forsbacka utsattes i fredags, nära stängningsdags, för ett rån. Efteråt hölls både krismöte med de närmast drabbade butiksarbetarna och dagen efteråt ett möte med hela personalstyrkan.

– Alla kom och deltog på mötet och en del satt och grät. Vi kände att vi måste göra något och se till att det här inte blir bortglömt, säger föreningschef och butikschef Ingemar Forsberg till Fri Köpenskap.

Förutom beslut om att sätta in väktare, bättre belysning och byte till nya, slutna kassasystem kläcktes då även den lite ovanliga idéen om lockpriser under stängningstimmen.

– Det var en i personalen som undrade, först lite försiktigt, om vi inte kunde göra något för att se till att det befinner sig fler kunder i butiken nära stängning, för att på så vis avskräcka rånare, säger Ingemar Forsberg.

Under mötet spånades namnet "rånarpriser" fram och tanken är att det ska bli ett stående inslag. Just nu är passande nog smörgåsrån som säljs till ett förmånligt pris samt den eviga storsäljaren lövsiktsgodis men tanken är att även det ska finnas andra erbjudanden i framtiden.

– Jag var lite tveksam till en början, vi ville absolut inte att det skulle uppfattas som skämtsamt så vi var måna om att först fråga de som blivit utsatta för rånet om det var ok att göra så här, säger Ingemar Forsberg.

Responsen från kunderna och kollegor i andra butiker har hittills varit överväldigande positiv och Ingemar Forsberg tror att den lite ovanliga kampanjen kommer att sända rätt budskap.

– Syftet är att tala om för buset att det inte finns något att hämta här om de försöker sig på något, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08