23948sdkhjf

Här tryggas Icabutikens framtid

Det har funnits i oro i småländska Fliseryd för Ica Närabutikens framtid. Men nu har inblandade parter hittat en stabil och långsiktig lösning som tryggar butiksverksamheten på orten, skriver Barometern.

Marcus Läggeberger blir ny ägare till fastigheten och Anu Hagstedt blir kvar som handlare.

"Vi har stort förtroende för båda dessa entreprenörer och är övertygade om att de kommer att driva och utveckla handeln i Fliseryd på ett sätt som är bra för hela bygden. Detta tillsammans med en nybyggd skola och det starka engagemanget som finns för orten gör att vi ser mycket positivt på Fliseryds framtid" skriver kommunalrådet Anders Johansson (C), oppositionsrådet Robert Rapakko (S) och Fliseryds samhällsförenings ordförande Lars Tyrberg i ett gemensamt pressmeddelande.

Butiken har under en längre tid varit i stort behov av investeringare, både i inventarier och i fastigheten. Sedan ett och ett halvt år har kommunen och samhällsföreningen jobbat med att hjälpa till att hitta en lösning.

Nu har man hittat en för alla parter tillfredsställande lösning, där Marcus Läggeberger tar över som ny fastighetsägare och Anu Hagstedt fortsätter som butiksägare.

– Vi är jätteglada, nu finns det en framtid där vi verkligen vågar utveckla verksamheten. Det är skönt, säger handlaren Anu Hagstedt till tidningen.

"Mönsterås kommun kommer att vara kvar som hyresgäst med servicepunkten i anslutning till butiken som vi hoppas kunna utveckla" skriver kommunen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079