23948sdkhjf

3 000 kvadratmeter matbutik till Stureplan: ”Kan bli Sveriges bästa”

Mångmiljardsprojektet i Stockholms city i hamn – så ska nya drömläget se ut.

Efter många turer antog fullmäktige i Stockholm i går detaljplanen för fem miljarders projektet Sturekvarteret på Östermalm i Stockholm.

– Vi har jobbat med det här i sju års tid. Det har varit ett komplicerat projekt och nu känns det oerhört skönt att alla parter enats om att gå vidare, säger Magnus Lundgren, vd för Tam Retail AB (Dotterbolag till Tam Group), som ansvarar för detaljhandel i Sturekvarteret.

Den nya detaljplanen innebär bland annat att Sturegallerian renoveras och byggs om. Nya hyresbostäder och moderna kontorsfastigheter tillkommer samtidigt som ett helt nytt våningsplan, nedre gatuplan, under Sturegallerian tillkommer för bland annat handel och restauranger.

– Där siktar vi på att leverera det Stockholm City saknar. En riktigt bra dagligvarubutik på upp emot 3 000 kvadratmeter, avslöjar Magnus Lundgren för Fri Köpenskap.

Butikens kunder får också direktaccess till en helt ny uppgång till Östermalmstorgs tunnelbana.

– Butiken kommer att ligga i samma nivå som tunnelbanespärrarna i den nya uppgången. Vidare kan besökarna leta sig upp mot hallarna och upp emot Stureplan, berättar Magnus Lundgren.

Läget är i absoluta toppklass, menar Magnus Lundgren.

– Vi erfar att stora delar av dagligvaruaktörerna är intresserade. Vi hoppas och tror att det här ska bli Stockholms och varför inte Sveriges bästa livsmedelsbutik.

Sturekvarteret byggs om för fem miljarder kronor.

Tanken är att butiken ska kunna representera en hög nivå av kvalitativ färdigmat liksom tydligt hållbarhetsfokus.

– Vi har en referens i form av Sabis Fältöversten och där vill vi inte vara sämre, säger Magnus Lundgren.

Den totala retaildelen inklusive mat och dryck beräknas uppgå till cirka 21 000 kvadratmeter och utöver butiken siktar man på bland annat restauranger och kaféer liksom kompletterande service.

Vi kommer att lägga till det Stockholm City saknar i utbud.

Systembolaget och apotek är också intressanta.

– Inledande sonderingar har gjorts, men jag kan inte berätta mer än så, säger Magnus Lundgren.

Arbetet med Sturekvarteret påbörjas med förberedande arbeten under 2020 men själva genomförandet planeras starta 2021 och beräknas fortlöpa i sju år. Livsmedelsbutiken beräknas öppna när första etappen är klar under 2025.

Fastighetsägaren Abu Dhabi Investment Authority, Adia, planerar att investera fem miljarder kronor i byggprojektet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078