23948sdkhjf

Färdigmatsfabrikör i konkurs – 20 anställda berörs

Förlust av stort kontrakt blev början till slutet.

Matfabrikören Sverige med fabrik i Varberg har försatts i konkurs. Företaget som startade 2014 har producerat EMV-produkter för andra företag och har bland annat specialiserat sig på sous vide-teknik och ny teknik för aseptiska livsmedel.

Matfabrikören har sedan starten 2014 inte visat positivt resultat men nådde under 2016 en omsättningstopp på nästan 24 miljoner kronor och hade då även 28 anställda. Följande år försvann dock Scandinavian Organics som kund då företaget försattes i konkurs varpå omsättningen sjönk något.

Under 2018 kom ännu ett bakslag för Matfabrikören då de förlorade ännu en stor kund när Migrationsverket beslutade att asylanläggningar i privat regi skulle upphöra och överföras till kommunal regi, vilket innebar att en betydande verksamhet försvann på cirka 5 miljoner i omsättning försvann. Matfabrikören införde då en aktiv åtgärdsplan för att kontraktera ett antal nya uppdragsgivare, vilket ledde till en ökad omsättning under första delen av 2019. Något som alltså inte räckte för att rädda företaget undan konkurs.

Enligt sista årsredovsningen hade Matfabrikören en nettoomsättning på 12,3 miljoner kronor, ett resultat på -12,5 miljoner kronor samt 19 anställda.

Fri Köpenskaps systertidning Food Supply har sökt Matfabrikörens vd Urban Andersson samt konkursförvaltaren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109