23948sdkhjf

Epa-traktorer får Ica att vädja till polisen: ”Kunderna får ej plats”

Kunderna hos Ica Supermarket kan inte parkera för alla Epa-traktorer.

Ica Supermarket Kramfors i Västernorrland har stora problem med A-traktorer eller så kallade Epa-traktorer. Motorintresserade ungdomar samlas utanför butiken och ockuperar parkeringsplatser för kunderna.

Problemet har nu blivit så pass omfattande att fastighetsansvariga hos Ica vänt sig både till kommunen och polisen.

– Jag har varit med på ett möte med Ica. Där upplever man det som ett problem, framförallt på helgerna, när inte kunderna får plats att parkera för alla Epa-traktorer, säger kommunpolisen Rickard Ödmark till Allehanda.

Polisen tänker framöver göra tätare besök på parkeringen för att kontrollerar om fordonen är lagliga och säkra. Men det är inte olagligt att stå på en offentlig parkering så länge man sköter sig, poängterar Rickard Ödmark.

Enligt tidningen har även kommunen kopplats in men de prioriterar inte frågan.

Jag förstår att det kan upplevas som ett problem när parkeringen fylls av många ungdomar men det är er privata tomtmark som kommunen inte kan ta ansvar för. Ordningsfrågor generellt är alltid polisens ansvar. Kommunen är medveten om att det finns många Epa-traktorer i omlopp i centrum och diskussioner har förts om möjligheter till samlingsplats för dessa, men i kommunens ansträngda ekonomiska läge har vi för närvarande inga resurser att tillgodose deras intressen”, skriver säkerhetsstrategen Margareta Fällström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078