23948sdkhjf

CBS styrelseordförande lämnar – hon tar över tillfälligt

Marie Nygren, vd för KF, går in som interim styrelseordförande.

Per-Åke Sandsjö, styrelseordförande för CBS, lämnar i dag sitt uppdrag. Hans största fokusområde har varit miljardförvärvet av Nettos 163 butiker.

– Nu är Netto-affären genomförd och klar och vi har börjat omställningen av butiker runt om i Sverige i en snabb takt. Jag är stolt över det arbete jag och styrelsen, tillsammans med ledningen för CBS, har gjort med köpet av Netto och jag känner mig trygg inför den utveckling Coop och CBS står inför. Jag känner därför att det är rätt tid för mig att nu lämna över ordförandeskapet till nya krafter som kan fortsätta resan med att ytterligare utveckla verksamheten, säger Per-Åke Sandsjö i en kommentar.

Marie Nygren, vd för KF, går in som interim styrelseordförande fram till att en ny ordförande utsetts.

– Per-Åke har varit en stor tillgång för kooperationen under alla sina år i verksamheten och hans insats har betytt mycket, inte minst i arbetet med Regler för samhandel, säger hon i en kommentar.

Per-Åke Sandsjö har en lång bakgrund inom kooperationen. Han började som springsjas under tonåren i den lokala Konsum-butiken hemma på Gotland, ett jobb hans mamma bidrog till att han fick. Han fortsatte sedan till att bli både varuhuschef, stormarknadschef, administrativ chef och vd i Gotlandsföreningen innan han tog över som vd för CKB 2011, en tjänst han lämnade 2017 för att gå i pension.

Men längtan efter att åter bidra till kooperationens utveckling tog över och när han tillfrågades om att bli styrelseordförande för CBS tackade han ja. Ett beslut han inte ångrar.

– Det har varit två otroligt spännande år och jag är glad att ha kunnat vara med och bidra till CBS utvecklingsresa som kröntes förra året med förvärvet av Netto. Det känns dessutom extra roligt att ha fått göra denna resa tillsammans med Christian Wijkström som jag vill tacka särskilt för gott samarbete, säger Per-Åke Sandsjö.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109