23948sdkhjf

Hemköps nordligaste butiker byggs om: ”Siktar på att ta andelar”

Bredare sortiment när Hemköps två nordligaste butiker snidar om.

Hemköps båda butiker i Örnsköldsvik rustar nu för fullt. Mest omfattande är ombyggnationerna hos Hemköp på Domsjövägen i Sund.

3,5 miljoner kronor investeras bland annat i ny maskinpark och bredare sortiment. Totalytan byggs inte ut men lokalerna optimeras.

Vi ska ta in ungefär 700 nyheter. Vår profil som färskvarubutik kommer att behållas och det kommer att kännas större, säger handlaren Johnny Öberg till Allehanda.

Butiken stängs i tio dagar för att sedan öppna i ny fräsch kostym.

– När vi har stängt måste de handla någon annanstans. Jag tror och hoppas att de snabbt kommer tillbaka; vi siktar på att ta andelar.

Även Hemköps nordligaste butik på Stora torget i Örnsköldsvik centrum genomgår just nu en renovering.

– Vi har redan moderna kylar och frysar. Hela inredningen ska också förnyas. Jag är glad att Hemköp väljer att satsa på oss, det visar att man också ser en ljus framtid, säger butikschefen Björn Johansson till Allehanda.

Förbutiken får sig ett lyft och en stor positiv nyhet för butiken är att Systembolaget flyttar in i grannlokalen Magasinet till hösten.

– Det är inte vanligt att Hemköp får Systembolaget till granne. Vi är tacksamma att det blir så här på torget, säger Björn Johansson till tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094