23948sdkhjf

Premiär för Hemköps nya vd: ”Fokus blir att hitta synergier”

Första dagen för Hemköps nya vd Simone Margulies.

Hallå där Simone Margulies, tidigare vice vd hos Dagab. Du gör din första dag som vd för Hemköp och Tempo i dag, måndag. Hur känns det?

– Det känns väldigt roligt. Jag kommer ju in med externa ögon även om jag jobbat länge inom Dagab. Till en början handlar det om att förstå Hemköp och Tempo inifrån, både genom att träffa folk från huvudkontoret men också handlare och butiksmedarbetare, säger hon till Fri Köpenskap.

Det är många butiksbesök inplanerade med andra ord?

– Ja, jag kommer att besöka region för region under de kommande veckorna. Både egenägda och handlardrivna butiker.

Är det några frågor som känns särskilt spännande inom Hemköp?

– Det jag tycker känns väldigt intressant är just kombinationen mellan handlardrivet och egenägt. Jag har ju tidigare jobbat inom Ica samtidigt som jag fått chansen att jobba i en egenägd konstellation i form av Dagab. Det finns styrkor i båda och fokus för mig kommer att bli att hitta synergier mellan dessa. Hur kan man växeldra på bästa sätt?

De handlardrivna butikerna har varit dragloket inom Hemköp. Vad vill du göra för att vässa de egenägda butikerna?

– Det har funnits lite utmaningar med de egenägda butikerna och det kommer att bli ett av fokusområdena att vända den utvecklingen. Men först handlar det om att skapa mig en bild inifrån, och den resan börjar nu.

Vad tycker du om din tid hos Dagab?

– Det har varit fyra fantastiska år. En jätterolig och utvecklande resa där vi jobbat intensivt med att utnyttja kunddatan i våra inköpsprocesser, vilket legat mig varmt om hjärtat. Det har också känts viktigt för mig att göra en så bra överlämning som möjligt till Gustav Rettler som går in som tillförordnad tills dess att Peter Holm tar över min tidigare roll.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093