23948sdkhjf

41 Netto har blivit Coop – här är nästa fem

Snart en tredjedel av butikerna omställda.

I fredags kunde Fri Köpenskap berätta vilka fem Netto-butiker som skulle ställas om till Coop under den här veckan, nämligen två butiker i Norrköping och tre butiker i Linköping. Nu är butikerna inne i sista rushen och öppnar under Coop-flagg i morgon, fredag den 7 februari.

Samtidigt står det klart vilka fem Netto-butiker som ställs om härnäst. Ytterligare fyra butiker i Norrköping och en butik i Oxelösund har under veckan sålt ut sina varor och förberetts för omställning under nästa vecka. De öppnar under Coop-flagg på fredag den 14 februari.

Därmed kommer vi att vara färdiga med alla butiker i Norrköping, säger Coops presschef Tobias Rydergren till Fri Köpenskap.

Nu är totalt 41 av Nettos 162 butiker omställda till Coop och för att vara helt färdiga vid årsskiftet är kravet är att upprätthålla en takt om 3-5 omställningar i veckan.

– Vi har fått upp tempot nu. Under hösten gjorde vi inte så många omställningar eftersom vi var inne i en pilotfas och ville testa konceptet, att alla våra antaganden i teorin också fungerade i praktiken, konstaterar Tobias Rydergren.

De ser också en tydlig effekt på marknaden både när det gäller försäljning och logistik.

– När vi går över från Netto till Coop så ändras också varuflödet från Nettos lager till Coops. Det är mycket planering och omläggningar av rutter. Men det har gått bra och kapaciteten för en smidig övergång finns.

Kommentera en artikel (2)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125