23948sdkhjf

Ica Maxi gör miljonsatsning på restaurang

Förbutiken hos Ica Maxi i Birsta, norr om Sundsvall, växer. Bistro- och kafédelen ska utökas med en fullskalig restaurang, skriver Sundsvalls Tidning. Satsningen beräknas kostas cirka en miljon kronor.

– Beslutet har vuxit fram eftersom vi har sett att det är trångt i kafédelen och att försäljningen har gått bra. Efter den förra utbyggnaden märkte vi saker som behöver bli bättre, säger Ica-handlaren Tomas Emanuelz till tidningen.

Butiken ska inte byggas ut, utan tanken är att använda de befintliga lokalerna på ett nytt sätt. Kaféet blir kvar, men längs med väggen skapas en restaurangavdelning i samma rustika stil med plats för 40 gäster. Ett tak ska byggas och delar av restaurangen kommer att glasas in

 Målsättningen är att vi ska bli en naturlig mötesplats i Birsta. Redan i dag när vi öppnar klockan sju på morgonen så kommer byggarbetarna och köper mackor. Sedan rullar det på och många får inte plats att sitta, säger David Linder, försäljningschef för kassan och bistron.

Även kassan, disken och bistron kommer att fräschas upp och vissa maskiner att bytas ut. Allt beräknas vara klart lagom till påsk.

– Vi vill få till ett bättre flöde. Vi kommer även att öka och förädla sortimentet, säger Linder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078