23948sdkhjf

Lidls 192:a butik på plats: ”Öppnar 4-5 innan sommaren”

Åtta butiker från målet när första butiken under 2020 öppnade.

I dag slår Lidl upp portarna till årets första nyetablering. Folkborgsvägen vid Klockaretorpet i Norrköping har fått en helt ny 1 300 kvadratmeter butik.

Läs också: Succé för Lidls snabbspår

– Norrköpings nya Lidl-butik ligger mycket bra till. Den ligger nära bostäder och det är lätt att ta sig hit med både spårvagn, buss, bil och cykel. Ett riktigt bra läge för alla som vill handla hållbart hela vägen, säger Sebastiano Sacilotto, försäljningsdirektör hos Lidl Sverige.

Butiken blir Lidls 192:a i ordningen och kedjan behöver därmed öppna ytterligare åtta butiker för att nå målet om 200 butiker innan årsskiftet.

Vi ligger bra i fas inför målet och samtidigt kommer vi under året öka investeringarna i det befintliga butiksnätet. Vi kommer öppna 4-5 butiker innan sommaren medräknat dagens öppning i Norrköping, säger Thomas Brattlöw, fastighetsdirektör hos Lidl, till Fri Köpenskap.

Butikerna som hittills är klara att öppna innan sommaren är:

  • Halmstad.
  • Karlskoga.
  • Trollhättan.
  • Visby.

Butiken i Norrköping är Lidls sjätte i Sverige som certifierats enligt det internationella miljöklassificeringssystemet Breeam. Butiken är utrustad med bland annat solceller på taket och stora fönsterpartier för att dra nytta av dagsljuset samt rörelsesensorer för all belysning. Solcellerna på taket förser butiken med el och gratis snabbladdning för kunder som har elbil.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093