23948sdkhjf

Stort bråk efter Coops nedläggningsbesked

Fastighetsägaren tänker vidta rättsliga åtgärder.

Fri Köpenskap kunde i onsdags berätta att Coop beslutat att lägga ned Nära-butiken i Nävekvarn, ett par mil från Oxelösund där kedjan i fredags öppnade sin nyomställda Netto-butik. 

Beskedet om nedläggningen har fått fastighetsägaren Stage Fastigheter att surna till ordentligt. De anser nämligen att den tidigare Fastighetsägaren begått kontraktsbrott.

– Söderstaden har grundlurat oss. Vi kommer att ta det här vidare, säger Gustav Åhlin, delägare av Stage Fastigheter till Fri Köpenskap.

Bakgrunden är att Stage förra sommaren köpt upp fastigheten i Nävekvarn, som inrymmer Coop samt ett antal lägenheter. Mäklaren ska ha sålt in projektet med att Coop signerat ett treårskontrakt ett halvår tidigare.

Men innan jul kontaktades Stage av Coop som då meddelade att de säger upp avtalet och flyttar ut den 16 augusti. Nio tillsvidareanställda berörs.

– Absolut sa vi men då får ni betala hyran i två år till. Då visade det sig att de skrivit ett tilläggsavtal med den tidigare fastighetsägaren och vi har inte fått veta något från varken fastighetsägaren, Coop eller mäklaren. 82 procent av fastighetens intäkter kommer från Coop så det blev en rejäl chock, säger Gustav Åhlin.

Stage Fastigheter är också rejält missnöjda med Coop. 

Det kanske inte är deras ansvar rent juridiskt men de borde ha sagt något. Sedan är det mycket märkligt att de så plötslig lägger ned. Enligt de uppgifter jag har fått så har butiken gått väldigt bra sedan den nya butikschefen tog över. Istället satsar de i den tidigare Nettobutiken i Öxelösund där det redan finns massor av konkurrens. Många i Nävekvarn är rejält irriterade.

Gustav Åhlin är däremot inte orolig för att det inte skulle hitta en ny dagligvaruaktör till lokalerna. 

– Vi har redan blivit kontaktade av en som tidigare ägt en Coop-butik, två lokala entreprenörer samt Handlar'n och Tempo. 

Coop vill i dagsläget inte kommentera händelsen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125