23948sdkhjf

Efter Maxi-branden – butiker varnas för utmaning i sociala medier

Köpcentrum uppmanar butiker att hålla utkik efter tända ljus.

En kraftig brand inne hos Ica Maxi Växjö skapade stor skadegörelse i början av februari. Butiken räddades tack vare sprinklersystemet och annan brandskyddsutrustning men avdelningen skadades och stora mängder varor kasserades. Butiken tvingades också hålla stängt.

Enligt uppgifter till Smålandsposten var det ett tänt ljus i fritidsavdelningen som startade branden och en man i 18-årsåldern samt två flickor, 16 och 17 år gamla, misstänks ligga bakom. Mannen har sedan tidigare häktats misstänkt för grov mordbrand.

Nu går tre stora köpcentrum, Hansa City, Giraffen och Kalmar city ut med en uppmaning till butiksanställda att kontrollera om det finns brinnande ljus gömda i lokalerna.

– Mig veterligen har ingen drabbats här i Kalmar. Men vi har gått ut till alla våra butiker. Det har ju hänt i andra delar av landet. Det jag har hört är att det förekommer en uppmaning på sociala medier. Vi får vara uppmärksamma, säger Charlotte Walldén, centrumledare i Hansa City till Barometern.

Om det finns någon koppling mellan utmaningar på sociala medier och de butiksbränder som skett den senaste tiden kan varken bekräftas eller uteslutas, men enligt Jenny Ebehardsson, centrumledare på Giraffen vill de ta det säkra före det osäkra.

– Vi har fått indikationer om att det här förekommer på sociala medier och då vill vi vara uppmärksamma. Man vet aldrig, men ännu så länge har det inte hänt något men jag tyckte det var viktigt att gå ut med det här till butikerna, säger hon till Smålandsposten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095