23948sdkhjf

Handlar’n går över till Ica – fyrdubblar ytan

Nya Ica Nära Jäckvik öppnar nästa onsdag.

Nästa onsdag, den 26 februari, slår handlarna Anne-Kirsti och Thomas Westerlund upp portarna till sin nya butik, Ica Nära Jäckvik, sex mil nordväst om Arjeplog.

Läs också: Brand ödelade Handlarn-butik

Därmed byter de också kedjetillhörighet från Handlar’n till Ica.

Det känns pirrigt, jag är både förväntansfull och skraj, men det är en dröm som går i uppfyllelse och vi har framtidstro, säger Anne-Kirsti Westerlund till Arjeplognytt, som var först med nyheten.

Omkring 25 miljoner kronor har investerats i den nya butiken som väntas lyfta omsättningen rejält. Handlar'n-butiken omsätter i dag smått osannolika 16 miljoner kronor på omkring 160 kvadratmeter säljyta. Nu nästan fyrdubblas säljytan till 600 kvadratmeter.

– Vårt mål är att fördubbla omsättningen under första året. Det finns stora utvecklingsmöjligheter, säger Anne-Kirsti Westerlund till Fri Köpenskap.

När de övergår till Ica ökas varuleveranserna från en gång i veckan till tre vilket öppnar för ett bredare utbud av frukt, grönsaker och andra färskvaror.

Vi kan erbjuda ett helt annat sortiment och till mycker bättre priser. Dessutom kan vi vara med i Icas kampanjsystem vilket blir ett rejält lyft. 

Byn har bara 20-talet bofasta men har förändrats rejält sedan den tidigare butiken byggdes för drygt 40 år sedan. I dagsläget finns runt 250 fritidshus samt ett stort antal stugbyar och campingplatser. Dessutom ligger orten omkring en timmes färd från norska gränsen. 

Med bredare sortiment, bättre prisbild och ombudsutlämning för Systembolaget hoppas butiken underlätta för turister och gränshandlande norrmän.

– Norrmännen är duktiga på att handla och de räds inte att åka långt. Många handlar hos oss men många passerar också butiken på väg ned mot Arjeplog. Nu kan fler av dem handla hos oss och turisterna kan handla allt hos oss istället för att handla innan de åker upp. 

Hela orten är i förändring med allt fler turister där skoter, skidor och isfiske lockar. Handlarfamiljen driver också Jäckvik Fjällcenter med tillhörande skidbacke som med sina 1 927 meter har Sveriges längsta släplift.

– Det är en levande by med stora utvecklingsmöjligheter. Allt fler vill flytta hit och många köper stugtomter och fritidshus. Vi har egentligen redan vuxit ur kostymen för länge sedan så den nya butiken är efterlängtad. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093