23948sdkhjf

Coop närmar sig nytt prestigeläge i Varberg

Coop Varberg kan få en ny 800 kvadratmeter butik.

Coop Varberg har i en markanvisningstävling tillsammans med Maleryd fastigheter tidigare anmält intresse för att bygga en 800 kvadratmeter stor butik i det nya heta läget Västerport nära hamnen i centrala Varberg.

Läs också: Så agerar butikerna kring nya trängselregler: ”Kan behöva stoppa inflödet”

Tanken var att butiken skulle byggas i bottenplan på ett nytt hus men planerna föll inte juryn i smaken utan valet föll istället på byggherrarna Development Partner och Johannes Norlander Arkitektur. Problemet är att dessa byggherrar hellre vill hyra ut en betydligt mindre yta.

– 250 kvadratmeter är alldeles för litet för oss, jag vet inte om man riktigt är medveten om hur stor yta det krävs för en livsmedelsbutik, säger Coop Varbergs styrelseordförande Turid Ravlo-Svensson, som även är högt uppsatt kommunpolitiker för Socialdemokraterna, till Hallands Nyheter.

Men nu ser föreningen ut att kunna få till en butik ändå.

Vi håller på att titta på det tillsammans med kommunen, och är jätteintresserade av Coop i så fall. Det kan mycket väl hända att förslaget omarbetas så att butiksytan i bottenplan blir så stor som de ville ha den. Men vi springer inte och pratar med någon innan allt är klart med kommunen, säger Yngve Karlsson på Development Partner, till tidningen.

Läs också: Coop Varberg ökade trots svag sommar

Även Varbergs kommun tror att problemet kommer att lösas.

– Det är en tydlig vilja från politiken och från oss inom projektet att vi vill ha en livsmedelsbutik i Västerport. Tilldelningsbeslutet innehåller ett villkor om att det ska finnas möjlighet till en livsmedelsbutik på marklotten, säger Maria Hagelberg, projektledare för Västerport, till Hallands Nyheter.

Göran Borg, vd för Coop Varberg, vill inte gå några händelser i förväg men är mycket intresserad av det nya området.

– Om det blir något så kommer det säkert bli något tufft år i början eftersom området byggs i etapper. Men läget kommer att bli helt fantastiskt om några är när området är helt utbyggt. Det kommer att bli 2 500 lägenheter i området och med läget nära hamnen kommer det säkerligen att bli väldigt attraktivt för turister, säger han till Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094