23948sdkhjf

Så lurade han Amazons nya Go Grocery-butik

Reporter wallraffade på nyöppnade butiken i Seattle.

Amazon har invigt sin första Go Grocery-butik, en utveckling från det tidigare conveniencekonceptet till en fullvärdig helautomatiserad matbutik. Butiken i Seattle är den första riktiga matbutiken, med olika avdelningar och färskvaror, med det koncept som Amazon kallar för Just Walk Out Shopping. Kan översättas till ”Bara gå ut”-handel.

Teknologin som används är densamma som i de uppmärksammade Go-butikerna, med kameror, sensorer och artificiell intelligens som registrerar vad kunden handlar och automatiskt drar betalningen när kunden lämnar butiken.

För Sam Machkovech, reporter på den lokala publikationen Ars Technica, innebar invigningen av Go Grocery-butiken en omedelbar utmaning. Han har tidigare wallraffat hos Amazon ett flertal gånger.

”Jag vet vad måste göra. Jag måste stjäla från deras nyaste produktlinje, en som är mycket svårare att följa med dess mix av RGB och infraröda sensorer”, skriver Sam Machkovech i Ars Technica

När appen fått kundens Amazoninformation genereras en unik QR-kod. Det är den som används för att öppna grindarna. Under den korta stunden fångar kamerorna personens utseende och följer sedan kundens varje steg och aktion inne i butiken.

Däremot tycks det inte finnas några kameror i butikens badrum, vilket Machkovech utnyttjade. För att förvirra kamerorna tog av sig sin jacka och la den i ryggsäcken. Han tog också av sig solglasögonen på huvudet. Ingenting av det han plockade på sig efter utseendeförändringen registrerades. Däremot fick han betala för en avokado som han lagt på en förvaringshylla utanför badrummet, men sedan lämnat där.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078