23948sdkhjf

Här visar youtubeprofilen jobben på Ica Maxi

Therése Lindgren gör studiebesök.

För tredje gången samarbetar Handelsrådet med den populära youtubeprofilen Therése Lindgren för att visa upp mångfalden av jobb som branschen kan erbjuda unga.

Den här gången gör influencern studiebesök på Ica Maxi Lindhagen i Stockholm. Hon tittar in bakom kulisserna och pratar med ett stort antal anställda om deras olika jobb, och med handlaren Mats Larsson.

Samarbetet med Therése Lindgren är ett sätt för Handelsrådet att ge uppmärksamhet åt sin satsning Yrkeskartan, som på ett överskådligt sätt visar yrken och utbildningsvägar inom handeln.

I filmen Bakom kulisserna på Ica visar youtubeprofilen Therése Lindgren mångfalden av jobb som finns i butik.

– Handelsrådet vill inspirera och locka till karriär i handeln. Att göra det tillsammans med en influerare, med över miljonen prenumeranter, är ett sätt att tala direkt till unga, säger Handelsrådets Mats Johansson.

– Vi vill också rå på den allmänna uppfattningen att jobb i handeln bara handlar om att sitta i kassan och fylla på varor.

Är inte det här ett dyrt sätt att marknadsföra?

– Det är klart det kostar en slant, men räknat per klick blir det en låg kontaktkostnads säger Mats Johansson. På bara ett dygn har den här filmen fått över 160 000 visningar.

– Vi har tidigare sett att de här filmerna ger mer trafik till oss och till Yrkeskartan.

Filmen från Ica Maxi Lindhagen är den tredje som Handelsrådet gör tillsammans med Therése Lindgren. 2018 ”jobbskuggade” hon som onlinemarknadsförare hos Footway. Knappt ett år senare praktiserade hon hos e-handlaren Lyko – allt med koppling till Yrkeskartan.

– Det är också intressant att se kommentarerna till filmen. Många har kommenterat positivt och tycker det är intressant. Flera butiksanställda tycker också det är roligt att vi visar upp mångfalden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081