23948sdkhjf

Tesco lämnar Asien – thailändsk miljardär lägger bud

En av Thailands rikaste män, miljardären Charoen Sirivadhanabhakdi, har säkrat nästan 10 miljarder dollar i bankfinansiering för att köpa de asiatiska delarna av brittiska dagligvarukedjan Tescos verksamhet. Det rapporterar Wall Street Journal.

Läs också: Bakslag för Tescos lågprisbutikssatsning

Charoen Sirivadhanabhakdis bolag TCC Group har lagt ett bud på tillgångarna och om bolaget får köpa finns finansieringen redan på plats, uppger tidningens källor.

Tesco uppgav i december i fjol att bolaget utvärderade alternativ för sina verksamheter i Thailand och Malaysia, inklusive en möjlig försäljning. Liksom flera av konkurrenterna har Tesco börjat minska sin närvaro utanför Storbritannien, i syfte att fokusera på hemmamarknaden där det pågår priskrig med lågprishandlare och råder konkurrens med onlinebaserade företag som Amazon och Ocado.

Tesco har också sålt sin andel i en kinesisk joint venture och fullbordat en sexårig exitplan från Kina. Enligt Retail Gazette har statsägda konglomeratet China Resources Holdings (CRH) betalat 275 miljoner pund (cirka 3,5 miljarder kronor) för Tescos 20-procentiga andel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094