23948sdkhjf

Känd Icaprofil köper arenanamn

Att stora arenor har företagsnamn är mer regel än undantag i dag.

Nu sprider sig fenomenet även till lägre divisioner.

Den kände handlaren och Icaprofilen Ulf Davidson köper namnet på sin moderklubb Högsby IK:s arena Frövi IP. Klubbens a-lag i fotboll spelar i division 3.

– Vi har en överenskommelse och det nya namnet kommer vara Arena Ulf Davidson, säger Björn Garpenstedt som är ordförande i Högsby IK, till Barometern.

Hur stort belopp rör det sig om nu?

– Det är ett sexsiffrigt belopp. För vår del kan jag säga att det på årsbasis är halva vår sponsorbudget. Vi är evigt tacksamma för det här.

Ulf Davidson började sin idrottsbana i Högsby IK, men gjorde aldrig några a-lagsmatcher i klubbens fotbollslag. De största sportsliga framgångarna har han i stället haft i lerduveskytte med ett lag-SM-guld med Enköping och där han även tävlade i världscupen.

Han kommer från en handlarfamilj och har varit verksam mycket inom Ica där han haft flera butiker, bland annat i Kungens Kurva och Brommaplan, och även jobbat som konsult.

Numera äger han inga butiker, men hjälper fortfarande till lite vid sin senaste butik och hans son driver även Ica Maxi i Falun.

Trots att Ulf Davidson köper arenanamnet har han ställt krav på att det fortfarande skulle stå Frövi IP på en skylt och 1908 som är året då klubben bildades.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.107