23948sdkhjf

Ny Ica Supermarket – öppnar 2022

Bygger butik, restaurang, underjordiskt garage och bostäder.

Ica Fastigheter utvecklar tillsammans med JM ett blandkvarter i Limhamns Sjöstad i västra Malmö. Ica Fastigheter bygger en Supermarket-butik med tillhörande underjordiskt garage, en restaurang samt ytterligare en kommersiell lokal.

Limhamns Sjöstad är under förvandling och när det står klart väntas området innehålla mellan cirka 4 000 och 5 000 bostäder.

Ovanför Ica-butiken byggs i samarbete med JM 70 nya bostäder i en tredimensionell fastighetsbildning. Butiken beräknas öppna till julhandeln 2022 men inflyttning i bostäderna väntas ske under 2023.

Limhamns Sjöstad är en expansiv del av Malmö och vi är mycket glada över att vi nu kan vara med och utveckla en levande och hållbar stadsmiljö som kommer bli navet för alla de människor som kommer bo leva och verka här. Att kunna bygga bostäder i samband med butiksetableringar är något vi vill fortsätta göra. Det är ekonomiskt rationellt och skapar också livfulla och trygga bostadsområden, säger Lena Boberg, vd för Ica Fastigheter i en kommentar.

Den kommersiella ytan, som certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, uppgår till cirka 2 000 kvadratmeter och totalt innehåller projektet cirka 7 000 kvadratmeter.

Butiken kommer att fokusera mycket på färskvaror, enkelhet och hållbarhet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125