23948sdkhjf

Investeringar tyngde Coop Nords resultat

Coop Nord ökade sin omsättning till 4 445 miljoner kronor under 2019. Det är en ökning med 2,5 procent. Rörelseresultatet sjönk dock till 9,7 miljoner kronor (41,6), medan resultatet efter finansiella poster sjönk till 30,4 miljoner kronor (46,1)

Läs också: Tempobutik blir Coop: ”Cirkeln sluts”

Under året har föreningen fortsatt att investera i butiksnätet. Investeringarna under året landade på 122,7 miljoner kronor. De största projekten är återuppbyggnaden av Coop Björna och fortsatta byten av kyl- och frysmedier.

– Det har varit ett händelserikt och utvecklande år för Coop Nord. Vi har stärkt vår position som det hållbara valet inom dagligvarubranschen, säger vd:n Thomas Johansson i en kommentar.

Coop Björna totalförstördes av en brand i mitten på juli. Coop Nord fattade snabbt beslutet att återvända till Björna, och en fastighet förvärvades under hösten.

– För Coop Nord var det en självklarhet att återvända till Björna. Att vi kunde återvända med en toppmodern butik på bara några månader visar på styrkan i att vara en kooperation, säger Thomas Johansson.

Läs också: Stora Coop vid gränsen varslar

De större butiksprojekt som har genomförts och där miljövänliga kyl- och frysmedier installerats tillhör Coop Brunflo, Stora Coop Östersund, Coop Näsåker, Coop Järpen, Coop Bergsåker och Coop Bureå.

Under året har Coop Nord skrivit ett hyresavtal med Balticgruppen AB för en butiksyta i den framväxande stadsdelen Östra Station i Umeå. Den planerade inflyttningen är 2022.

Nya Coop Storlien har under året varit pågående projekt och kommer snart att vara färdigställt. Butiken är tre gånger så stor som tidigare och kommer ingå i det nya handelscentrum som planeras att öppna i april.

– Under 2019 har vi också genomfört omfattande utvecklingsinsatser för alla Coop Nords medarbetare i syfte att förstärka vårt kundbemötande. Det och den grund vi lagt för våra butiker under 2019 gör att vi har mycket att se fram emot under 2020, avslutar Thomas Johansson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11