23948sdkhjf

Åtta start up-företag klara för Coops acceleratorprogram

Acceleratorprogrammet Bloomer ska bana väg för innovationer som gör branschen mer hållbar.

Nästan 100 ansökningar har bantats ned till åtta. Nu är det klart vilka start up-företag som kommer att ingå i den första omgången av Coops acceleratorprogram Bloomer.

– Det var svårt att välja ut just de här åtta bolagen. Fokus ligger nu på att tillsammans med våra partners och mentorer hjälpa de antagna bolagen och förse dem med rätt förutsättningar för att fler ska kunna ta del av deras smarta och hållbara lösningar, säger Jessica Wolf, innovationsansvarig, Coop Sverige AB.

Magnus Johansson, vd Coop Sverige, tycker att man fått ihop ett riktigt starkt startfält.

– Den 30 mars startar det hårda arbetet och det är då vi tillsammans ska driva mat-Sverige framåt. Med entreprenörernas hjälp ska vi se till att det är enkelt för våra kunder, medlemmar och hela svenska befolkningen att ta hållbara beslut, säger Magnus Johansson.

Acceleratorprogrammet är ett samarbete mellan Coop, Norrsken och Sweden Foodtech. Det löper över tolv veckor. Entreprenörerna får öppen tillgång till Coops data samt butiksnät. För Coop kan idéerna bli användbara för att skapa kundnytta.

Ett av företagen som antagits är Foodla som har utvecklat en egen plug and play-lösning som hanterar all information från en producent samtidigt som den automatiserar orderprocessen och förenklar informationsflödet mellan producent och etablerade livsmedelsaktörers onlinebutiker.

– Vi känner oss både stolta och priviligierade över att vara ett av de utvalda företagen. För tillfället är vi i en expansionsfas. Hjälpen och stödet från alla kompetenta personer i programmet är ovärderlig för oss i vår fortsatta resa, säger John Gabrielsson, medgrundare Foodla.

De åtta start up-företag som har antagits: 

  • Foodla. Erbjuder ett verktyg som digitaliserar lokala livsmedelsproducenter.
  • Grönska. Utvecklar teknik för vertikalt jordbruk.
  • Leafymade. Tillverkar tallrikar och annan servis utav enbart löv.
  • LunchCo. Marknadsplats och plattform där kollegor kan köpa och sälja lunch på sina arbetsplatser.
  • Trustrace. Plattform för spårbarhet och transparens i leveranskedjan.
  • Plant Jammer. AI skapar recept skräddarsydda för användaren.
  • Vembla. Erbjuder en digital plattform med ett stort urval livsmedel, läkemedel och husgeråd  från lokala handlare.
  • Volta Greentech. Utvecklar ett naturligt algbaserat fodertillskott för kor som vid endast 1 procent inblandning i djurens foder minskar deras produktion av metan med upp till 80 procent.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094