23948sdkhjf

Norrmejeriers resultat: "Långt ifrån tillfredsställande"

Norrmejerier avslutade året med ett svagt minus på 260 tusen kronor, samtidigt som omsättningen ökade med 119 miljoner kronor.

– Ett långt ifrån tillfredsställande resultat, skriver Anders Fredriksson, vd på Norrmejerier i årsredovisningen i en kommentar till mejeriets senaste årsredovisning.

Kostnaderna under året blev högre än förväntade, varpå resultatet uteblev då produktionsproblem med föråldrad utrustning och problem i pulveranläggningen tillsammans med att mjölk- och filkonsumtionen under året minskade i högre takt än tidigare var de huvudsakliga orsakerna till tappet.

– Norrmejerier har under de senaste åren investerat i ny produktionsutrustning och att ersätta gamla maskiner, nu ligger stort fokus på att nå de produktivitetseffekter som dessa ska ge säger Anders Fredriksson.

Mjölkinvägningen hamnade på 205 miljoner kilo,, ungefär samma nivå som under 2018. Samtidigt minskade den utbetalda ersättningen med 13 ör per kilo invägd mjölk under 2019.

– Vi är inte nöjda, säger Ulla Bergström ordförande Norrmejerier. Att vi under året tvingats sänka betalningen för mjölken är inte i enlighet med våra ambitioner. Nu växlar vi upp med nya samarbeten, ny affärsstrategi och fullt fokus på att vi som ägare ska få utväxling för våra investeringar i föreningen och att betalningen kan höjas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078