23948sdkhjf

Här ska Coop testa obemannat eller hämtskåp

Coop gör eget försök med öppethållande.

Coop Värmland följer Icas försök med obemannade öppettider på butiken i Sillerud med stort intresse.

Föreningen planerar ett eget försök med att utöka servicen på Coop Närabutiken i Skillingsfors i höst. Exakt hur det ska se ut vill kommunikationschefen Klas Olsson inte säga, än.

– Vi tittar på olika alternativ, säger han till Fri Köpenskap. Det kan handla om en liknande modell med obemannat, eller e-handel med hämtskåp där man kan beställa online på dagtid, och hämta ut varorna på kvällstid.

– Vi vill helt enkelt utöka möjligheten för kunden att vara köptrogen sin egen butik. Det finns ett fantastiskt engagemang runt den här butiken, säger han.

Coop Värmland har varit i kontakt med både kommunen och regionen i arbetet för att hitta en lösning.

Butiken i Skillingsfors har som många andra landsbygdsbutiker fullservice med bensinpumpar, paket från både Postnord och Schenker, Systembolag och apotek. Men öppettiderna är begränsade. Butiken har i dag öppet sex dagar i veckan och stänger klockan 18 på vardagar.

Klas Olsson räknar med att kunna ge besked om hur föreningen går vidare med projektet inom några veckor.

I höst räknar man med att vara igång.

Väljer föreningen att satsa på en e-handelslösning finns det erfarenheter från de större butikerna Kristinehamn, Välsviken, Hammarö och norra Värmland, där man har e-handel med plock och upphämtning i butik.

– Däremot har vi inte provat hämtskåp ännu, säger Klas Olssson.

Värmlands Folkblad var först att rapportera om försöket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172