23948sdkhjf

De kan vinnna pris på Frannygalan

Automat, Hemköp och Matmissionen; tre företag från dagligvaruhandeln är representerade bland finalisterna när den årliga Frannygalan hålls den 27 mars.

– Vi har aldrig tidigare haft en sådan enorm bredd på olika verksamheter bland de nominerade företagen. Det är en trend som vi även ser internationellt och som bekräftar att franchise är en expansionsmodell och driftsform som är effektiv inom de flesta branscher, säger Johan Martinsson, vd för Svensk Franchise, som arrangerar galan, i en kommentar..

Den obemannade butikskedjan Automat är finalist i kategorin ”Framtiden franchise” tillsammans med Bröllopsbruket och Slipp. Priset tilldelas den franchisekedja som visat prov på mest nytänkande för att skapa affärsnytta. Juryn bedömer bland annat franchiseföretagets nytänkande inom digital teknik och nytänkande för att möjliggöra en internationell expansion.

Henrik Enshagen på Hemköp är nominerad till priset ”Årets CFO”, som går till den ekonomichef inom franchise som genom sitt nytänkande utvecklat en finans- och ekonomifunktion som haft en stor positiv påverkan på franchisesystemets finansiella utveckling. Övriga finalister är ekonomicheferna på Puls & Träning och Wayne's Coffee.

Branschorganisationen Svensk Franchise eget stora pris på Frannygalan är ”Årets Franchisekedja”. Här är finalisterna Pinchos, Puls & Träning och Tesab.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079