23948sdkhjf

Då öppnar Matsmart i Tyskland

Matsmart meddelade i oktober förra året att de ska ge sig in på den tyska marknaden. Nu står det klart att den tyska sajten kommer att öppna redan i slutet av april, skriver nyhetssajten Breakit.

Matsmart kommer i Tyskland att gå under namnet Motatos, precis som sajten heter i grannlandet Danmark.

Men lanseringen kommer inte att ske med buller och brak från början och Matsmart är medvetna om att det råder andra förutsättningar på den tyska marknaden än den svenska.

– De är ’discount lovers’, så vi måste lägga oss på en nivå som tilltalar den marknaden. Men det får växa fram mer exakt. Vi kommer att smyga igång för att se hur det går och fixa alla barnsjukdomar, sedan växla upp, säger Karl Andersson, medgrundare och vd för Matsmart till Breakit.

Motatos kommer i början heller inte vara lika storskaligt som i Sverige då Matsmart ännu inte har byggt upp samma relationer med landets leverantörer.

– Till en början kommer vi ha ungefär hälften så många varor som i Sverige, det vill säga omkring 400. Vi har fått hjälp via våra svenska leverantörer att knyta kontakter i Tyskland, liksom från Metro AG, säger Karl Andersson till Breakit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078